Norengros Haugaland Engros har vokst seg ut av lokalene sine og flytter i desember inn i dobbelt så store lokaler på Norheim. Samtidig åpner de dørene til deres nye møbelavdeling.

NORHEIM: Norengros Haugaland Engros er en lokal avdeling eid av Kjosavik AS og har butikk, kontor og lager i Norheim Næringspark. De leverer forbruksvarer til privat og offentlig sektor å tilbyr emballasje, storhusholdningsprodukter, kontor- og datarekvisita, møbler og interiør, trykksaker og medisinske forbruksvarer og utstyr. De er også store på leveranser av dugnadsprodukter til idrettslag, skolekorps og skoleklasser.

– Norengros Haugaland Engros startet opp i 2000 med to ansatte. Siden den gang har vi hatt en veldig stor vekst. Dette er en av grunnen til at vi nå  flytte inn i nytt bygg, forteller avdelingskoordinator i Norengros Haugaland Engros, Elisabeth G. Kvale.

Det siste året har de ansatt fire nye i bedriften. Totalt er det nå 19 ansatte i Norengros Haugaland Engros, og bedriften hadde en omsetning på 70 millioner kroner i 2016.

– Jeg mener det er fantastisk at våre eiere bygger nytt og satser lokalt, sier Kvale.

– Hva er årsaken til suksessen?

– Jeg tror det er en stor fordel at vi har mange bein å stå på. Vi retter oss mot mange forskjellige markeder som en totalgrossist. Vi satser på personlig service og høy kompetanse. For eksempel har vi ansatte som går til bedrifter og sjekker beholdning og tar nye bestillinger. Vi har også faste sjåfører på faste ruter, slik at kundene får en tett relasjon til oss.

Det er fortsatt en del som gjenstår før åpningen 12. desember.

Mer synlig 

Det nye bygget ligger langs hovedveien mellom Norheim og Raglamyr, noe som gjør at bedriften blir mye mer synlig. Dette er en stor fordel når de nå også åpner seg mer mot det private markedet. De nye lokalene er på rundt 2300 kvadratmeter og vil være mye mer tilrettelagte for de forskjellige avdelingene.

– I det nye bygget blir det også mer tilrettelagt med tanke på kurs og messer. Vi arrangerer en del kurs og har frem til nå måtte leie lokaler, forteller Kvale.

Det nye bygget ligger langs hovedveien mellom Norheim og Raglamyr. Butikken blir nå mye mer synlig sammenlignet med før.

– Fortell litt om den nye møbelavdelingen deres?

– Norengros har allerede et meget godt fotfeste som leverandør til bedrifter på Haugalandet. Det var derfor helt logisk for oss å satse sterkere på møbelsegmentet. Vi startet med dette i 2016 og har allerede landet mange store kontrakter med fornøyde kunder. Vi selger absolutt alt og kan tilfredstille alle kundekategorier enten de er på jakt etter noe eksklusivt eller kostnadseffektivt, forteller salgsleder for møbel, Cecilie Holden.

– Vi har ikke hatt utstilling tidligere, så nå skal det bli skikkelig kjekt å få 200 kvadratmeter å boltre seg på slik at vi får vist mangfoldet, legger hun til.

– Selger dere til private også?

– Ved at vi har tilgang til leverandører som kanskje er lite tilgjengelige hos andre, er det naturlig at vi også jobber mot private, men dette er ikke hovedmarkedet vårt, sier Holden.

Det blir offisiell åpning 12. desember, og ordfører Jarle Nilsen har fått æren av å klippe snoren.

– Dette er noe vi ser frem til alle sammen. Det er fortsatt en del som gjenstår før vi kan åpne. Vi har en hel butikk vi skal flytte, og vi skal ikke holde stengt. Vi stenger her i de gamle lokalene på kvelden og åpner opp i nye lokaler morgenen etter, forteller Key Account Manager, Kjell Arve Håland.