Under slagordet ”Når en lett konstruksjon veier tungt”, opplever selskapet Llentab Group årlig dobling av budsjettene, 26 år etter oppstarten i Norge.

Llentab har hovedkontor i Oslo og avdelinger i Trondheim og Bergen. Syv selgere dekker hele landet. Llentabs stålbygg leveres innenfor tre hovedkategorier: prosjektbygg, systembygg og fagverksbygg. Den største fordelen opplever de i fiskeindustrien og oljesektoren. – Våre produkter egner seg svært godt i disse to bransjene, fordi konstruksjonene er galvanisert, slik at de tåler fuktighet langt bedre, forteller daglig leder Odd Sund. Sist ut er Sævardeid Fiskeanlegg i Hordaland, som får et vannrenseanlegg levert av Llentab.

Fra A til Å
Llentab holder i byggeprosjektet fra planlegging til montering. – Helt fra forespørselen kommer til oss og frem til nøklene leveres er vi involvert. Det sikrer kontinuitet for kunden og en variert hverdag for oss. fordi vi kan levere alt fra de små hallene til enorme produksjonslokaler på 70.000 kvadratmeter. Eller større enn ti fotballbaner om du vil. Mulighetene for å tilpasse etter behov er nærmest uendelige, forteller Sund. Llentabs plassering krever at alle bygg tåler både barske værforhold og streng krav til belastning og holdbarhet. Llentab har EN 1090-1-sertifisering, som gir tillatelse til salg i hele EU-området.

Stort og smått
Antall bygg som Llentab har satt opp nærmer seg 10.000, og det er langtfra bare store firmaer på kundelisten. – Hvis en bonde har behov for å oppbevare jordbruksmaskinene sine vinterstid er han også velkommen til oss. Fordi vi holder tak i alle detaljene selv, er tett kundeoppfølging og tilpasning enkelt. Byggene kan leveres nøkkelferdige med vinduer, dører, porter og farge, eller som byggesett. Den store variasjonen i leveransene gjør at ingen dag er lik for våre syv selgere. Vi har også vår egen serviceavdeling med nitti konstruktører, som tar seg av ethvert ønske for hvordan den ferdige hallen skal utformes; søyler, taksperrer, bolter og beslag, spesialtilpasses etter kundens behov.

Egen oppfinnelse
Llentabs originale konsept bygger på enn oppfinnelse av selskapets grunnlegger, Leif Linblad. Derfra kommer også den doble l’en i firmanavnet. I dag er det Leifs sønner Stefan og Fredrik Linblad som styrer skuta fra Kungshamn i Sverige, der også den ene av to fabrikker befinner seg. Den andre fabrikken finner du i Gdansk, Polen. Llentab Group har opplevd en eventyrlig vekst de siste årene og i Norge dobles budsjettene hvert år. Siden starten i Sverige er det opprettet hele syv datterselskaper, i Danmark, Tyskland, Polen, Tsjekkia,Ukraina, Slovakia og Norge. På grunn av at Llentab har fått sin egen serviceavdeling ved hovedkontoret i Kungshamn, er konsernet godt skodd i konkurransen med utlandet.